Друга недјеља великог поста

 

У недјељу, 12. марта 2017. године, у храму Светог Василија Острошког на Добрињи служена је Свештена Литургија и у њој је озео учешћа велики број вјерних.

Светом Литургијом началствовао је јереј Дражен Делић уз саслужење проте Ранка Билинца, оца Данила Дангубића, ђакона Душка Којића и великог броја православних из Источног Сарајева.

У карткој пастирској бесједи отац Данило је нагласио да је „настројење срца које имамо уствари водич нашег духовног путовања“. Осврћући се на помисли фарисеја када је Христос исцјелио узетога ријечима „Не бој се синко опраштају ти се гријеси“ (Мт.9,2) -откуд Исусу право да опрашта гријехе- и њихово сљепило на конкретно чудо које се збило пред њиховим очима, отац Данило је рекао да „ми иначе видимо само оно што желимо да видимо, а да нас Христос ослобађа и да у заједници са Њим људе и ситуације гледамо Божанским очима за које је Свети Григорије Палама проповиједао да се свеукупни живот може сагледавати. Напокон Христос је тај који је отворио очи Луки и Клеопи (из јеванђеља са јутрења) приликом ломљења хљеба, а и ми смо јутрос ту ради ломљења тога Хљеба“. додао је отац Данило.