Ускоро свечано освећење параклиса у комплексу „Источник“

У комплексу „Источник“, при КПЗ-Кула у Источном Сарајеву/Источној Илиџи у току су завршни радови на уређењу храма и на његовој припреми за свечано освећење.

У оквиру припремних дјелатности за освећење храма, обрадовала нас је јучерашња посјета драгих нам пријатеља из братства Саборног Храма Светог Васкрсења Христовог у Подгорици. Изузетно искусни у изградњи и украшавању храма-Дома Божијег, оци старјешина протојереј-ставрофор Драган Митровић и протојереј Мирчета Шљиванчанин, похвалили су труд и пажњу са којом је ова малена светиња грађена, украшавана и привођена богослужбеној сврси. Иконопис, рад чтеца Дарија Станимировића, их се изузетно дојмио, јер је како су нагласили:“веома озбиљнан квалитет и умјетнички израз у предањском духу је оно што овај иконопис описује“.

Благословом Његовог Високопреосвештенства Г.Г. Хризостома, Митрополита дабробосанског, на радост свештенства и вјерног народа овога краја као и на радост и понос управе КПЗ-Кула на челу са господином Вукашином Црњком, освећење живописног параклиса посвећеног Нерукотвореном Образу Христовом има се догодити у суботу, 23.септембра 2017.године Господње.