ПРОСЛАВА СВЕТИХ КИРИЛА И МЕТОДИЈА У ИСТОЧНОМ САРАЈЕВУ

24.05.2018.

Уторак, 24. маја 2018. године, на дан успомене светих словенских просвјетитеља и учитеља Солунске браће Кирила и Методија  Источно Сарајево живјело је у празничној атмосфери. Разлог томе је чињеница да Универзотет у Источном Сарајеву слави Свету браћу Кирила и Методија као своју Крсну славу.

На позив Ректора Универзитета у Источном Сарајеву проф. др. Стеве Пашалића Његово Високопреосвештенство Господин Хризостом, митрополит дабробосански, уз салужење Његовог Преосвештенства Господина Јустина, епископа жичког, и свештенства митрополије Дабро-босанске и епархије жичке служио свету архијерејску литургију у храму Св. Василија Острошког Чудотворца у Добрињи.

Светој арх. литургији осум домаћина ректора проф. др. Пашалића присуствовали су већина декана факултета овог Универзитета, проректори, професори и асистетнти овог Универзитета.

На крају свете архијерејске литургије благословљено је славско кољиво и преломљен славски колач, а Високопреосвећени је Господину Ректору, проректорима, деканима, професорима, асистентима и студентима честитао Крсну славу пожелевши им молитвено заступништво светих патрона и божански благослов.

 

Љетописац РаНиКо

Изградња Храма

Парохијски дом

Музички састав "Катера"

О.Ш.К. "МАТ"