ПРОСЛАВА БОЖИЋА

07.01.2020.

У навечерје празника Рождества христровог, служена је вечерња молитва са освећењем бадњака. Вечерње богослужење служио је старјешина храма, отац Милорад Вујић, уз саслужење свештеника протојереја Младена Микавице, јереја Видака Вујадиновића и Дражена Делића, као и ђакона Божидара Васиљевића. Послије вечерње молитве, оци су благословили бадњак и подјелили слаткише и воће дјечици која су се окпула на молитви. Послије вечерње молитве, свештенство и вјерници, испред храма су, традиционално наложили бадњак.

СРЕћНО И БОГОМ БЛАГОСЛОВЕНО БАДЊЕ ВЕЧЕ.

МИР БОЖИЈИ ХРИСТОС СЕ РОДИ – ЗАИСТА СЕ РОДИ!

. . .

На празник Рождества Христовог, у Храму Светог Василија Острошког у Источном Сарајеву, служене су двије литургије. Прва литургија, служена је у поноћ и њом је началствовао протојереј Младен Микавица уз саслужење јереја Дражена Делића и великог броја народа. За пјевницом су одговарали чланови пјевнице Светог Василија под руководством јереја Видака Вујадиновића. У јутарњим часовима служена је друга Литургија којом је началствовао протојереј Милорад Вујић уз саслужење протојереја Нике Мојсиловића.

Братво храма Светог Василија Острошког жели свим вјерницима срећан и Богом благословен празник Рођења Христовог - Божића, уз најрадоснији хришћански поздрав:

МИР БОЖИЈИ - ХРИСТОС СЕ РОДИ! ЗАИСТА СЕ РОДИ!

 

Изградња Храма

Парохијски дом

Музички састав "Катера"

О.Ш.К. "МАТ"