ПРИПРЕМЕ ЗА ПРОСЛАВУ РОЖДЕСТВА ХРИСТОВА

01.01.2018.

Чудесно, саборно, Божанском Милошћу надахнуто и благословено вече којим се припремамо да дочекамо јутарњу звијезду са истока, Рођење у пећини од Дјеве Онога Кога васиона не може смјестити Христа Сина Божијег Јединородног. БАДЊЕ ВЕЧЕ је јединствено и неупоредиво са било којим навечерјем празника или неког другог дана. Садржајем разноврсне активности проводе се у православним домовима, али и у нашем храму.

Најаву прославе овога дана прави свечана колона запрега којима група домаћина довози бадњаке у порту храма у Добрињи. Светом литургијом почела је богослужбена прослава, а настављена увече, када је братство храма извршило благослов и налагање Бадњака испред храма. Овом чину присуствовало је много вјерника. Дјеца су се радовала орасима и бомбонама, а за одрасле је припремљено кувано вино.

...

У петак 05. јануара 2017. године, свештенство храма Светог Василија Острошког и парохије которачке у Источном Сарајеву, извршили су подјелу пакета са основним намирницама за 15 социјално угрожених породица. Новац за куповину пакета обезбјеђен је прилозима вјерника који се укупља у касицу за сиромашне. Надамо се да ће бити прилике да наредних година пакете дарујемо не само о Божићу. Захваљујемо свим вјерницима на помоћи, која чини да се и немоћни на достојанствен начин припреме за празник Божић.

Мир Божји - Христос се роди! Ваистину се роди!

 

Изградња Храма

Парохијски дом

Музички састав "Катера"

О.Ш.К. "МАТ"