НЕДЈЕЉА ПРАВОСЛАВЉА

05.03.2023.

Данас, у прву недјељу Великог и Часног поста која се још назива и Недјељом Православља, у храму Светог Василија Острошког у Добрињи, служена је света Литургија.

Евхаристијским сабрањем началствовао је протојереј ставрофор Милорад Вујић уз саслужење протојереја ставрофора Ранка Билинца, протојереја Нике Мојсиловића и протојереја Младена Микавице. 

Овонедјељно литургијско сабрање, посебним су учинили и додатно украсили благољепијем чланови црквеног хора "Кир Стефан Србин" под руководством јереја мр Видака Вујадиновића. Захваљујући прегалаштву оца Видака у његовању црквене музике и појања, нарочито великопосна Богослужења у нашем храму буду посебно свечана и молитвена.

У славу Божију, а у част свих отаца свете Цркве, данас се на светој Литургији под сводовима световасилијевског храма окупио велики број људи. Храм је био претијесан са прими све вјернике који су дошли да чују Ријеч и напоје се на непресушном кладенцу. Након свете тајне исповјести вјерујући су у највећем миру са  љубављу приступали светој чаши сједињујући се кроз свето Причешће са Животодавним тајнама. Радује чињеница што је у нашем храму из недјеље у недјељу, а нарочито у ове велике дане поста, присутан велики број народа Божијег а посебно дјеце и младих брачних парова.

Пригодном и веома надахнутом бесједом великом броју окупљених вјерника,  обратио се отац Милорад Вујић тумачећи прочитано зачало Јеванђеља али бесједећи о важности историјског момента за цркву у контексту недеље православља.

Нека је Господу слава и хвала за све!

Јереј Видак Вујадиновић

Изградња Храма

Парохијски дом

Музички састав "Катера"

О.Ш.К. "МАТ"