ЛИТИЈЕ И МОЛЕБАН ЗА СПАС СВЕТИЊА СПЦ

16.02.2020.

У недјељу, 16. фебруара 2020. године достојенственим сабрањем на Тргу Републике Србије у Источном Сарајеву дата је подршка онима који се боре за очување светиња СПЦ у Црној Гори.

Литије испред четири храма (Светог Василија Острошког у Добрињи, Светог Петра Дабробосанског у Војковићима. Светог Варнаве исповједника у Лукавици - Врањеш и Светог великомученика Георгија у И. Н. Сарајеву) кренуле су ка Тргу гдје је Митрополит Г. Хризостом, уз саслужење великог броја свештеника и ђакона, служио молебан. У пригодној бесједи, митрополит Хризостом је нагласио потребу да завлада братска љубав. Позвао је власт у Црној Гори на разум, да одмах приступи измјени закона који СПЦ и њеним вјерницима укида основна права (која у демократским земљама нису спорна). Митрополит је потом позвао архијереје СПЦ, монаштво, свештенство и вјерне у Црној Гори на међусобно јединство и истрајност у очувању светиња, које походе вјерници из цијелог свијета, па тако и ми из Источног Сарајева.

Митрополит је, захваливши вјернима на великом одзиву на ово молитвено сабрање, замолио за заступништво Светог Василија Острошког, св. Петра Цетињског и свих светих из рода нашега, којима у поклоничким путовањима походимо или им се молитвено обраћамо.

Изградња Храма

Парохијски дом

Музички састав "Катера"

О.Ш.К. "МАТ"