Свештеник без парохије

Нико Мојсиловић, протојереј

Рођен је 10. септембра 1963. године од оца Милоша и мајке Росанде (рођ. Тојчић). Основну школу је завршио у Подлуговима 1978. године, а Богословију Светог Саве у Београду 1983. године.

У брак са Малином Крајишник ступио је 11. маја 1985. године у Илијашу. У том браку изродили су петоро дјеце: Надежду, Стефана, Јована, Јелисавету и Кристину.

У чин ђакона рукоположен је у Сарајеву на Видовдан, 28. јуна 1985. године од стране Владике Владислава, а чин презвитера примио је такође руком блаженопочившег Митрополита Дабробосанског Владислава (Митровића) у Рудом на Петровдан, 12. јула 1985. године.

Постављен је за секретара Епархијског Управног Одбора у Сарајеву и на том послушању остао је до 1989. године када је благословом Архијереја постављен на парохију у Прачи код Пала.

Одлуком Митрополита Николаја (Мрђе) 1994. године премјештен је на парохију у Мокро, а такође благословом Владике Николаја 2000. године премјештен је на парохију касиндолску.

Од 01. јануара 2014. године разријешен је опслуживања парохије касиндолске и додјељена му је свештеничка пензија.

У храму Светог Василија Острошког у Источном Сарајеву на Светој Литургији о Крстовдану 27. септембра 2015. године одликован је чином протојереја од стране Преосвештеног Епископа Захумско-херцеговачког и Администратора Дабробосанског Григорија (Дурића).

Причислен је братству храма Светог Василија и у оквиру својих могућности ревносно помаже братству у богослужбеним и осталим потребама заједнице.

Одликовања:
- Право ношења црвеног појаса (1996. године),
- достојанство протонамјесника (2002. године) и
- чин протојереја (2015. године).

У брак са Малином Крајишник ступио је 11. маја 1985. године у Илијашу. Има петоро дјеце: Надежду, Стефана, Јована, Јелисавету и Кристину.

Крсна слава – Св. Јован Крститељ.

Изградња Храма

Парохијски дом

Музички састав "Катера"

О.Ш.К. "МАТ"