АРХИЈЕРЕЈСКА ЛИТУРГИЈА НА СРЕТЕЊЕ

15.02.2018.

Милошћу Божијом, у радости празника Светог Сретења Господњег, 15. фебруара 2018.године, Светом Архијерејском Литургијом у храму Светог Василија Острошког у Добрињи, началствовао је Његово Високопреосвештенство Митрополит дабро-босански Господин Хризостом.

Владици су на овој Светој Литургији саслуживали: игуман манастира Светог Георгија на Равној Романији архимандрит Андреј (Ковачевић), протојереј-ставрофор Ранко Билинац, протојереј-ставрофор Миломир Ковач, протојереј-ставрофор Вања Јовановић, јереј Божидар Тановић, јереј Дражен Делић, ђакон Душко Којић, ђакон Будимир Гардовић уз учешће вјерног народа наше парохије.

Високопреосвећени Митрополит се након читања Светог Јеванђеља присутнима обратио топлим пастирским словом наглашавајући значај учешћа у тајни овог дивног празника као и значај наступајућег Великог поста за духовни живот и узрастање свих нас у Христу. Након Божанствене Литургије Митрополит је подијелио иконице празника Светог Сретења, као и чоколаде које је парохија припремила за дјечицу. Хладан зимски дан у нашен храму преображен је љубављу у топао простор сусрета силом Љубави Божије и радошћу празника Светог Сретења Господњег.

Само име данашњег празника нам сугерише радост сусрета неба и земље. У сусрету Бога и човјека у Личности Христовој, у сусрету Богочовјека Христа и човјека Старца Симеона, у сусрету нас са Богом који нам се даје у Светој Чаши, у сусрету нас међусобно рађа се срећа, јер среће суштински и нема без сусрета, живог и истинског.

Високопреосвештени Митрополит Хризостом нам је учинио част учествујући са свешенством и гостима за трпезом љубави.

 

Изградња Храма

Парохијски дом

Музички састав "Катера"

О.Ш.К. "МАТ"