ВАСКРСЕЊЕ ХРИСТОВО

08.04.2018.

Христос Васкрсе!

Ваистину Васкрсе!

Свјетлост Сверадости Васкрсења Христовог озарила је нашу литургијску заједницу изнова нас напомињући да је Богочовјек Исус Христос побиједио смрт. "Његовом раном се ми исцијелисмо", стога је радост највећег празника основа нашег идентитета, јер по ријечима апостоловим, "Да Христос није Васкрсао узалуд би била вјера и сва проповијед наша".

Након великопосних богослужења Страсне Седмице у храму Светог Василија Острошког у Добрињи у којима је учествовао велики број вјерника, торжествено је литургијски и ове 2018. г. године прослављено Васкрсење Христово, највећи хришћански празник. Као и прошле године служене су двије Литургије: поноћна и јутарња, што се показало  веома  корисно  јер  је  на  обје  службе црква била препуна. 

Поноћним Јутрењем и Светом Литургијом  началствовао  је протојереј  Данило Дангубић уз саслужење јереја Дражена  Делића, јереја Видака Вујадиновића, ђакона Душка Којића. 

Литургијом која је почела у 06:00 часова началствовао је протојереј Милорад Вујић, а саслуживао  је протојереј Нико Мојсиловић.  

Христос Васкрсе из мртвих, смрћу смрт уништи и свима у гробовима живот дарова!

. . .

О празнику Васкрсења Христовог, 08. априла 2018.г.,трудом проте Милорада Вујића, у парохијском дому храма Светог Василија Острошког у Добрињи, организована је традиционална васкршња „Туцијада“. Ово Пасхално вече за малишане нашег краја обиловало је радошћу будући да су кроз спретност, труд у украшавању, љубав према обичајима и такмичарски дугх здравог дјечијег карактера, имали прилику да се друже у храму, парохијском дому и сунцем окупаној порти.

На самом крају отац Милорад Вујић је прогласио побједнике и подијелио награде: Владану Ковачевићу за најљепше јаје и Марку Бабаљу за заслужену побједу у такмичењу издржљивости јајета у овогодишњој „Туцијади“.

Христос Васкрсе!

Ваистину Васкрсе!

 

 

Изградња Храма

Парохијски дом

Музички састав "Катера"

О.Ш.К. "МАТ"